Ürün İçeriği
Garanti Edilen İçerik W/W
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO): % 20
Magnezyum Oksit (MgO): %1,5
Silisyum (Si): %1,5
Karışabilirlik
Karışım yapılan ürünlerin pH değeri 4,5’in üzerinde olmalıdır. Güçlü asidik veya güçlü alkali ürünler, kükürt, hidrojen peroksit ve mineral yağlarla karıştırmayınız. Diğer ürünlerle karıştırmadan önce mutlaka ön karışım yapınız.
Depolama ve Saklama Koşulları
Karanlık bir yerde 5-40°C arasında bir sıcaklıkta 3 yıla kadar depolama yapılabilir. Doğrudan güneş ışınlarına maruz bırakmayınız ve gıda maddelerinden uzakta tutunuz.
Bitkiler |
Kullanım Dozu |
Uygulama Zamanı |
Sebzeler, Çilek, Kavun, Karpuz, Süs bitkileri |
Yapraktan: 100-150 ml / 100 Litre su Damlama: 100-150 ml /da |
Fide dikiminden sonra ve 3 hafta aralıklarla sezon boyunca en az 3-4 uygulama |
Marul, Ispanak, Dereotu vs. |
Yapraktan: 100 ml / 100 Litre su Damlama: 100 ml /da |
Fide dikiminden sonra ve 3 hafta aralıklarla sezon boyunca en az 2-3 uygulama |
Şeker pancarı, Patates, Soğan, Sarımsak |
Yapraktan: 100-150 ml / 100 Litre su Damlama: 100-150 ml /da |
Bitki boyu 15-20 cm olduğunda ve 4 hafta sonra |
Zeytin, Badem, Antep fıstığı, Ceviz |
Yapraktan: 100-150 ml / 100 Litre su |
1/ Çiçeklenme sonrası 2/ Meyve olgunlaşma döneminde |
Meyve ağaçları (Kiraz, Erik, Kayısı, Şeftali, Elma, Armut vs.) |
Yapraktan: 150 ml / 100 Litre su |
1/ Çiçeklenme sonrası 2/ Meyve olgunlaşma döneminde 3/ Hasattan 2-3 hafta önce |
Turunçgiller, Nar, Mango, Bağ |
Yapraktan: 150-200 ml / 100 Litre su |
1/ Çiçeklenme sonrası 2/ Meyve olgunlaşma döneminde 3/ Hasattan 2-3 hafta önce |
Nano partiküllü Ca iyonları, taşıyıcı proteinler sayesinde yapraktan kolayca absorbe edilir.
Bu sistem, yapraktan bile kalsiyum emilimini arttırır.
Normal kalsiyum gübrelerinin yapraktan emilimi ve bitkilerdeki taşınımı çok daha zor ve azdır.
Bitki dokularını güçlendirerek, bitki direncini arttırır ve meyvelerdeki çatlamaların önüne geçer.
Meyveyi sertleştirir, parlaklık kazandırır, raf ömrünü uzatır.
Yüksek kararlılığa sahip olması sayesinde her türlü toprak pH’ında kullanıma uygundur.
Toprakta bağlanma eğilimi düşüktür ve toprakta biyoakümülasyona neden olmaz.