AGROFERRUM

“Yüksek Alınabilirlik,Hızlı Çözüm,Düşük Maliyet „

AgroFerrum, patentli nanoteknolojik yöntemlerle üretilen, pico boyutlarda kolloidal demir partikülleri içeren bir ileri teknoloji ürünüdür. Diğer demirli preparatlara göre en az 100.000 kat daha küçük demir partiküllerine sahiptir. Bitkilerin kök ve yaprak gözeneklerinden kolayca absorbe edilir. Çok düşük dozlarda yüksek alınabilirlik ve etki sağlamaktadır. Hem yeşil aksam hem de kökten uygulanabilir. Yüksek stabilitesi sayesinde toprakta bağlanmadan doğrudan kökler tarafından absorbe edilir. Uygulamadan bir kaç saat sonra bitkinin tüm bölümlerine kolayca taşınarak, demir eksikliğinden kaynaklanan yaprak klorozunu, bitkilerdeki ve meyvelerdeki gelişim geriliğini önler.

 

 

Ürün İçeriği

Garanti Edilen İçerik W/W

Suda Çözünür Demir (Fe): % 15

Karışabilirlik

HanseGlard ve AgroCyprum ile birlikte kullanılması etkiyi önemli ölçüde arttırır. Karışım yapılan ürünlerin pH değeri 4,5’in üzerinde olmalıdır. Güçlü asidik veya güçlü alkali ürünler, kükürt, hidrojen peroksit ve mineral yağlarla karıştırmayınız. Diğer ürünlerle karıştırmadan önce mutlaka ön karışım yapınız.

Depolama ve Saklama Koşulları

Karanlık bir yerde 5-40°C arasında bir sıcaklıkta 3 yıla kadar depolama yapılabilir. Doğrudan güneş ışınlarına maruz bırakmayınız ve gıda maddelerinden uzakta tutunuz

Bitkiler Kullanım Dozu Uygulama Zamanı
Sebzeler, Çilek, Kavun, Karpuz, Süs bitkileri Yapraktan: 5 ml / 100 Litre su
Damlama: 5 ml /da
Fide dikiminden sonra 3 hafta aralıklarla sezon boyunca en az 3-4 uygulama
Marul, Ispanak, Dereotu vs. Yapraktan: 5 ml / 100 Litre su Bitki boyu 5-10 cm olduğunda
Mısır, Ayçiçeği, Pamuk, Fasulye ve Tahıllar (Buğday, Arpa, Mercimek vs.) Yapraktan: 5 ml / Litre su Bitki boyu 25-30 cm olduğunda
Şeker pancarı, Patates, Soğan, Sarımsak Yapraktan: 5 ml/ 100 Litre su Bitki boyu 15-20 cm olduğunda
Çim (Golf ve Spor alanları) Yapraktan: 15-20 ml / 100 Litre su 3 -4 hafta aralıklarla
Zeytin, Badem, Ceviz, Antep fıstığı ve Meyve ağaçları (Kiraz, Erik, Kayısı, Şeftali, Elma, Armut vs.) Yapraktan: 5 ml / 100 Litre su 1/ Çiçeklenme öncesi 2/ Çiçeklenme sonrası 3/ Meyve olgunlaşma döneminde
Bağ, İncir Yapraktan: 5 ml / 100 Litre su 4-5 yaprak görüldüğünde ve sonrasında 4 hafta aralıklarla
Turunçgiller, Nar, Mango Yapraktan: 5 ml / 100 Litre su 1/ Çiçeklenme öncesi 2/ Çiçeklenme sonrası 3/ Meyve olgunlaşma döneminde

 Konsantre bir üründür ve düşük dozlarda kullanılır.

Demir eksikliğinden kaynaklanan yaprak klorozunu, bitkilerdeki ve meyvelerdeki gelişim geriliğini önler.

Klorofil ve protein sentezi gibi birçok enzimatik reaksiyonun aktivitesini arttırır.

Yüksek kullanım oranları gerektiren birçok şelat bazlı demirli ürünlere göre, çok daha düşük dozlarda ve daha az sıklıkta kullanılır.

Birinci sınıf demir gübrelerine kıyasla uygulama maliyetlerini düşürür.

Bitkilerde klorofil üretimini ve fotosentez aktivitesini destekler.

Yüksek kararlılığa sahip olması sayesinde her türlü toprak pH’ında kullanıma uygundur.

Toprakta bağlanma eğilimi düşüktür ve toprakta biyoakümülasyona neden olmaz.

Sprey

Sprey

Sisleme

Sisleme

Sulama

Sulama

Damlama

Damlama

Diğer Ürünler